Postautor: Sergiusz TXT » śr wrz 09, 2009 2:05 am
Słuchajcie ludzie, ja to jestem człowiek czynu, na długie gadki uczulenie mający. Proponuję zacząć od zrobiena tego, cośmy dotąd omówili, czyli:
1. Każda z trzech redakcji z pierwszej grupy zakłada u siebie nawzajem te blogi redakcyjne. Wszyscy używamy Drupala więc nikt się nie zgubi po drodze w lesie.
2. Wszystkie trzy redakcje dodają na swoich stronach głównych wzajemnie linkowane banery/loga.
3. Kto ma bliższy kontakt, niech doprasza kolejnych uczestników, nie bacząc przesadnie na osobiste animozje. Myślę że trzeba np. zaprosić FYM-a, POLIS, bo powinien też dołączyć taki harcownik jak Rolex na przykład, a oni chyba współpracują? I tak dalej, nie patrzcie jeden na drugiego tylko dopraszajcie ludzi, coby nie zostawiać ich na pastwę różnych Saloonów. Sam bym kogoś doprosił, ale jak wiadomo, na codzień siedzę w Maszynowni pod pokładem a jak wyjdę na pokład, to ludzi straszę głównie.
Jak w naszym założycielskim gronie zrealizujemy pkt 1 i 2, to punkt trzeci pójdzie łatwiej, bo inni zobaczą na czym to polega, przynajmniej na początek, zobaczą że my tu nie bierzemy ślubu ze sobą, że to nie żadna integracja tylko konfederacja sieciowa itd.
A później zajmiemy się zabawkami typu Twitter - bo bez przesady, fajny on jest, ale za mały żeby z jego powodu przeciągać rozmowy.
Ja ze swojej strony jutro zawieszam na TXT Wasze loga/banery i zakładam u Was blogi redakcyjne TXT. Proszę o wzajemność i jedziemy.
Uwaga: musimy działać, bo inaczej rozmaite plotki o tej inicjatywie nas wyprzedzą!
Pozdro.
Serg.